Sommarstuga på öland

Hej blogg och hej följare. Får börja mitt inlägg med det uttjatade citatet ”julen kom tidigt i år”. Tidigare idag var min fru och jag nere på banken och skrev på de sista papperna för vår sommarstuga. Nu är vi officiellt ägare av en mycket trevlig sommarstuga på öland. Efter tre års letande har vi äntligen hittat vårt lilla smultronställe. Stugan, eller rättare sagt huset, ligger 3 mil utanför Borgholm i ett lugnt villakvarter. Har det blivit politiskt inkorrekt att kalla sin sommarstuga för hus? Samtliga av de vi träffat på i kvarteret kallar sina bostäder för just sommarstugor, trots att många erkänner att de bor finare i sommarstugan än i sitt ”vanliga” hus. Kvarteret känner vi till väl då våra vänner har en sommarstuga där sedan 10 år tillbaka. Vi har haft turen att få låna den under jul och vissa veckor under sommaren, så när det dök upp ett hus till salu tvekade vi inte en sekund. Vi känner redan många av grannarna och våra barn har redan vänner där, kan det bli bättre?

Snabb renovering och ny tvättmaskin

Toppmatad tvättmaskin till badrummet

Toppmatad tvättmaskin till badrummet

I det stora hela är huset i gott skick och det enda som ”måste” göras är badrummet. Vi har turen att ha en duktig och pålitlig snickare i släkten som snabbt kan komma igång med renoveringen. Vi fick en riktigt bra deal på hela renoveringen, han får tillgång till huset under 3 veckor varje år (då vi ändå inte är där) och vi behöver endast betala för materialet =).

Lite kakel och en toppmatad tvättmaskin blev till slut det enda vi behövde köpa in, en mycket bra affär om ni frågar mig! Vår optimistiska tanke, om att fira jul på Öland i år, kommer bli verklighet. Det enda som återstår nu är att informera släkten om platsbytet, hoppas ingen har planerat något på juldagen =). Återkommer med bilder och julmys.