Ett steg närmare flytten – Kom gärna med tips

Lämna in dina kläder och möbler till Erikshjälpen

Lämna in dina kläder och möbler till Erikshjälpen

Hej allesammans. Efter cirka två veckors rensning och städning av lägenheten är jag klar. Trodde jag skulle fixa allt under en helg, lägenheten är trots allt bara på 54 kvm. Det tog nästan en vecka innan jag överhuvudtaget kunde bjuda in mäklaren och komma och kolla. Ett tips för er som tänker flytta, allt tar längre tid än väntat!

Tre svarta sopsäckar (de stora säckarna) fylldes av gamla kläder, elektronik och annat som inte använts sedan jag flyttat in. Verkar som alla känner igen sig i “skräcken” att slänga något som man kanske vill använda i framtiden. Dock slängde jag inte de fina kläderna utan lämnade in dem på Erikshjälpen. Denna organisation verkar väldigt seriös i sina åtagande och trots att jag är väldigt kritisk till dessa verksamheter så verkar de göra en skillnad.

Mer eller mindre allt som händer där är baserat på att människor ställer upp och arbetar utan betalning. Så tänk på detta om ni nu tänkt slänga lite kläder enbart på grund av de blivit omoderna =). Någon därute kommer snart hitta en riktigt snygg nyårsklänning hos Erikshjälpen i Växjö!

Kunskap om USA sökes

Min snygga bomberjacka

Min snygga bomberjacka

Tanken var att lägenheten skulle upp denna fredagen men tydligen var deras fotograf ledig och det blir nästa fredag. Vill helst att de ska bli det sista objektet på hemnet i min hemstad. Om jag får begärt utgångspris har lägenheten dubblats i värde under cirka 6 år, helt magiskt bra och gör flytten till USA betydligt enklare!

Det här inlägget skriver jag delvis för att jag vill ha så många tips och råd inför flytten. Om det finns något läsare därute som har flyttat till USA eller har kunskap om hur man flyttar dit samt hur man kommer in på banan som senare leder mot ett Greencard eller fullt medborgarskap.

Eftersom denna blogg vanligtvis brukar handla om inredning och kläder så kommer här en lite kortare text om mina senaste inköp. En stilren bomberjacka har inköpts och den får nog följa med. Dock blir det svårare med saccosäcken som köptes in för ett par månader sen. Får helt enkelt hoppas de finns saccosäckar i USA, det är en grym möbel som passar överallt. Om inte annat så kommer jag köpa in en så fort jag fått in kontorsplats.

Fyll på med kommentarer alla ni som älskar USA eller som tycker om bomberjackan och saccosäcken =).